Hoe kan ik mijn personeel belonen?

Het is erg jammer als een goede werkkracht uw bedrijf verlaat. Bovendien krijgt u dan te maken met een dure vervanging en een moeilijke selectieprocedure, zonder garantie op succes. Vele aspecten van uw ondernemerschap bepalen of uw medewerker u al dan niet trouw blijft.

Verloning

Verloning vormt hier natuurlijk een essentieel onderdeel, maar het is belangrijk dat u verder kijkt dan het loon op zich. Iedere loonsverhoging eindigt namelijk steevast in een loonkost van minstens 150% en een netto koopkrachtverhoging van minder dan 60%. Indien u uw werknemer bv. een loonsverhoging van 100 euro per maand toekent, kost dit u als werkgever minstens 150 euro, en krijgt uw werknemer slechts 60 euro netto.

Alternatieve voordelen

Alternatieve tewerkstellingsvoordelen zijn vaak veel aantrekkelijker. Een voorbeeld hiervan is de groepsverzekering.

Via klassieke premiebetalingen (vaste bedragen of een percentage op het loon) zorgt u voor een stevig aanvullend pensioen voor uw werknemer. Als werkgever betaalt u slechts 8.86% RSZ en 4.4% taks op de premiebedragen. Uw werknemer betaalt eenmalig 10% voorheffing bij pensionering. Dit is heel wat minder dan de RSZ-bijdrage en de bedrijfsvoorheffing bij het klassieke loon.

Ook de collectieve hospitalisatieverzekering en de collectieve verzekering bij werkongeschiktheid en overlijden behoren tot de mogelijkheden.

ADMB Verzekeringen biedt u:

  • een offerte op maat
  • tijdswinst en minder papierwerk door samenwerking met ADMB Sociaal Bureau
  • uitstekende knowhow op het vlak van alternatieve tewerkstellingsvoordelen (technisch en juridisch)
Groups:
Sitemap