Sociaal Bureau

Aanbod

Juridisch advies

In de loonberekening en HR-administratie is een correcte toepassing van de sociale wetgeving en een goede juridische...

Loonadministratie

ADMB Sociaal Bureau verzorgt uw loonadministratie van A tot Z. U beschikt onmiddellijk over het volledige resultaat en over ieder document....

Online ondersteuning

Om u als werkgever zoveel mogelijk tijd te besparen op het vlak van administratie, stelt ADMB Sociaal Bureau aan haar klanten diverse online...

Personeelsbeheer

ADMB Sociaal Bureau doet meer dan enkel bruto-netto berekening en het correct uitbetalen van de lonen. Wij begeleiden u in alle stappen van de HR-...

Nieuws & persberichten

 • 23/08/2016
  In de loop van juli gaf de fiscus extra toelichting in het Belgisch Staatsblad bij de fiscale behandeling van aanvullende pensioenen. Ze benadrukten onder meer dat het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) onder bepaalde voorwaarden wel degelijk als effectieve activiteit beschouwd kan worden.
 • 22/08/2016
  Voortaan kunnen in de horeca per kalenderjaar 300 of 360 (indien witte kassa) overuren goedkoop uitbetaald worden, dit is zonder toeslag en vrij van sociale bijdragen en van belastingen. Deze maatregel geldt voor voltijdse werknemers die overuren wegens een buitengewone vermeerdering van werk of een onvoorziene noodzakelijkheid presteren en tot uitbetaling verzoeken.
 • 22/08/2016
  Naar aanleiding van de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016 werd de regeling omtrent economische werkloosheid voor bedienden uitgebreid. Bovendien kunnen werknemers met tijdelijke werkloosheid sinds 1 augustus bepaalde verplichtingen elektronisch nakomen. Tijd voor een korte toelichting.
 • 22/08/2016
  Vanaf 1 september 2016 is in Vlaanderen het nieuwe stelsel van alternerend werken en leren van kracht. In het kader hiervan lanceert de Vlaamse regering onder de noemer ‘Schoolbank op de werkplek’ een proefproject rond duaal leren en werken in het voltijds secundair onderwijs.
 • 29/06/2016
  Voor de tweede keer op rij daalt het bedrag van de forfaitaire kilometervergoeding. Vanaf 1 juli 2016 bedraagt het bedrag € 0,3363 per kilometer (vorig bedrag: € 0,3412 – geldig van 1/7/15 – 30/6/16). U betaalt deze kilometervergoeding wanneer uw medewerkers hun eigen wagen gebruiken voor het werk.
 • 28/06/2016
  Klanten en partners van ADMB Sociaal Bureau hebben voortaan de mogelijkheid om boekingsdocumenten op een geautomatiseerde manier te verwerken. Groep ADMB sloot hiertoe een samenwerkingsovereenkomst af met CodaBox, het bedrijf dat onder meer marktleider is in de verwerking van CODA-bestanden.
 • 13/06/2016
  De zomervakantie is in aantocht. Om de verlofperiodes of de zomerdrukte wat op te vangen, doen veel werkgevers een beroep op studentenarbeid. Ook heel wat studenten zijn vragende partij om tijdens de zomermaanden een cent bij te verdienen. Hierbij vindt u de antwoorden op de 10 meest gestelde vragen over studentenarbeid.
 • 13/06/2016
  Op 27 oktober 2016 reiken ADMB en zijn preventiedienst Provikmo voor de zestiende keer de ADMB Awards uit. Hiermee zetten we ondernemingen, organisaties en studenten in de bloemetjes die zich onderscheiden op het vlak van HR, preventie en welzijn.

Volg admb op de voet

 • Initiatie Eerste Hulp - Provikmo
 • ADMB Awards 2016 - Trailer FR
 • Lauréats ADMB Awards (fr)
 • Trailer ADMB Awards (fr)

Sitemap