Sociaal Bureau

Aanbod

Juridisch advies

In de loonberekening en HR-administratie is een correcte toepassing van de sociale wetgeving en een goede juridische...

Loonadministratie

ADMB Sociaal Bureau verzorgt uw loonadministratie van A tot Z. U beschikt onmiddellijk over het volledige resultaat en over ieder document....

Online ondersteuning

Om u als werkgever zoveel mogelijk tijd te besparen op het vlak van administratie, stelt ADMB Sociaal Bureau aan haar klanten diverse online...

Personeelsbeheer

ADMB Sociaal Bureau doet meer dan enkel bruto-netto berekening en het correct uitbetalen van de lonen. Wij begeleiden u in alle stappen van de HR-...

Nieuws & persberichten

 • 06/02/2017
  Het Wetsontwerp Werkbaar en Wendbaar Werk, dat belangrijke hervormingen voorziet in het arbeidsrecht, wordt nog steeds besproken in de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers. Normaal gezien moest het ontwerp al in werking treden op 1 februari 2017 maar voorlopig is dat nog niet het geval. Na de bespreking moet het parlement de wet nog stemmen en daarna volgt een publicatie in het Belgisch Staatsblad. 
 • 03/02/2017
  De loonmarge voor 2017 en 2018 zal maximaal 1,1% bedragen. De federale regering stemde op donderdag 2 februari 2017 in met het akkoord van de sociale partners. Eerder bevestigde ook de achterban van zowel werkgevers als vakbonden de overeenkomst. Nu kunnen de overlegrondes in de verschillende sectoren beginnen. Hieronder drie belangrijke vragen rond het nieuw akkoord. 
 • 03/02/2017
  Sinds 1 januari 2017 kunnen studenten die een zelfstandige activiteit uitoefenen, het statuut van student-zelfstandige aanvragen. De regering wil zo het ondernemerschap bij jonge studenten bevorderen. Maar ook onder het nieuw statuut gelden regels zodat de jongeren hun recht op kinderbijslag niet verliezen.
 • 03/02/2017
  De sociale partners hielden de ecocheque in 2009 boven het doopvont. Op een goedkope manier kon de werkgever een (ecologisch) extraatje geven aan zijn werknemers. Maar tegen 2018, minder dan tien jaar later, verdwijnt de ecocheque.
 • 02/02/2017
  Jaarlijks veranderen de fiscale bedragen voor studenten. Deze grensbedragen bepalen hun vrijgesteld inkomen en of ze fiscaal ten laste kunnen blijven van hun ouders. Hieronder de nieuwigheden voor het aanslagjaar 2018 (inkomstenjaar 2017).
 • 17/01/2017
  De fiscale administratie publiceerde de geïndexeerde bedragen die van toepassing zijn op de inkomsten van 2017 (aanslagjaar 2018). Voor heel wat voordelen, van bedrijfswagen tot loonbonus, betekent dit een aanpassing. Bekijk hier ons handig overzicht.

Volg admb op de voet

 • Vigez 10.000-stappenclash tussen bedrijven!
 • ADMB Awards 2016 - The Aftermovie
 • Initiatie Eerste Hulp - Provikmo
 • ADMB Awards 2016 - Trailer FR

Sitemap