Aankondiging regionale inspectiecampagne in de sector ziekenvervoer

08/08/2017

Jaarlijks voert het Toezicht op het Welzijn op het Werk inspectiecampagnes uit binnen een vooraf geselecteerde sector waarbij gefocust wordt op een aantal sectorspecifieke risico’s.

De regionale directies Antwerpen en Limburg-Vlaams Brabant voeren een inspectiecampagne in de sector van het dringend en niet-dringend ziekenvervoer. Deze campagne start vanaf augustus en loopt tot eind oktober 2017.

De focus van deze campagne ligt op de psychosociale risico’s die hier toch één van de prioritaire risico’s uitmaken waarvoor dan ook een welzijnsbeleid moet gevoerd worden. Het is niet uitzonderlijk dat hulpverleners geconfronteerd worden met agressie en/of emotionele belasting ervaren na confrontatie met traumatische gebeurtenissen. Ook werkdruk kan aanleiding geven tot stress op het werk.

Naast psychosociale risico’s komen ook andere risico’s zoals fysieke belasting (heffen en tillen van personen) en biologische agentia aan bod in deze inspectiecampagne.

In de ondernemingen die de inspecteur zal bezoeken wordt een checklist overlopen die u hier kunt raadplegen. Indien u vragen heeft over deze campagne en dit bezoek wilt voorbereiden, dan kunt u terecht bij uw klantbeheerder. Die zal u graag verder helpen.

Sitemap