Vang personeelstekort tijdens de zomervakantie op met uitzendkrachten

08/06/2017

De zomer is voor veel ondernemers een topperiode. Maar hoewel er een toenemende vraag naar producten of diensten is, willen ook vaste medewerkers tijdens die periode vaak met verlof. Uitzendkrachten en studenten kunnen in dit geval welgekomen hulp bieden.

Waarom kiezen voor een uitzendkracht?

Als u voor een uitzendkracht kiest, komt deze terecht op de payroll van het uitzendkantoor waarmee u samenwerkt. Hierdoor vermijdt u als werkgever zelf arbeidsrechtelijke risico’s  zoals klein verlet of gewaarborgd loon bij ziekte.

Daarnaast werkt de uitzendkracht telkens met dag- of weekcontracten. Wanneer u de uitzendkracht vast in dienst wil nemen, kan dit na elk dag- of weekcontract. Als de medewerker toch niet zou voldoen aan uw eisen, zet u het contract na een dag of een week stop zonder extra kosten en/of administratie.

Studenten via uitzendcontract: een interessant alternatief

Jobstudenten zijn snel inzetbaar. Bovendien werken ze onder bepaalde voorwaarden aan een voordelig RSZ-tarief, waarbij u enkel een solidariteitsbijdrage betaalt op hun loon. Deze bijdrage ligt een stuk lager dan de gewone RSZ-bijdragen. Sinds 1 januari 2017 kunnen studenten 475 uur per kalenderjaar genieten van het verlaagd tarief.

Zelf al een kandidaat op het oog?

Als u zelf al een kandidaat voor ogen hebt die bij u aan de slag kan gaan, biedt Groep ADMB u een een snelle en flexibele oplossing én zorgen we graag voor de administratieve opvolging. Zo regelen we het contract, de dagelijkse of wekelijkse verlenging, het loon en de werkpostfiche.

Interesse?

Mocht u interesse hebben om met uitzendkrachten of jobstudenten met uitzendcontracten te werken, kan u altijd contact opnemen met de payroll service van ADMB HR Services. Dat kan via 02 250 41 14 of hrs.payroll@admb.be.

Sitemap