Steunmaatregel tijdelijke werkloosheid door overmacht na aanslagen Brussel verlengd

05/01/2017

De federale regering heeft beslist om een belangrijke steunmaatregel te verlengen die het na de terreuraanslagen van 22 maart in het leven riep. Bepaalde bedrijven kunnen nog tot 21 januari 2017 tijdelijke werkloosheid aanvragen wegens overmacht door de aanslagen.

Naar aanleiding van de terreuraanslagen in ons land van 22 maart 2016, kondigde de federale regering een aantal steunmaatregelen af. Een van deze maatregelen bood bedrijven in Brussel en Vlaams-Brabant de mogelijkheid om economische werkloosheid wegens overmacht in te roepen wanneer hun medewerkers hun job niet normaal kunnen uitvoeren als gevolg van de aanslagen. Er geldt ook een beperktere variant voor andere ondernemingen.

Maatregel opnieuw verlengd

De regering verlengde de maatregel al enkele keren om zo onder meer de horecasector een hart onder de riem te steken. Eind december deden ze dit opnieuw, waardoor getroffen bedrijven nog tot 21 januari een beroep kunnen doen op de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht.

De Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA) werkte ondertussen de informatie over de tijdelijke werkloosheid wegens overmacht als gevolg van de terreuraanslagen bij met deze nieuwe deadline.

Sitemap