Reisbijstandsverzekering: lees de kleine lettertjes

15/02/2017

Reisbijstandsverzekeringen bestaan in alle mogelijke kleuren en maten. Particulieren krijgen ze soms zelfs gratis wanneer ze zich aansluiten bij een ziekenfonds. Maar opgelet: vaak zijn deze polissen erg beperkt. ADMB Verzekeringen biedt u een oplossing op maat.

Eén van de grootste ziekenfondsen in ons land, de Christelijke Mutualiteit, communiceerde recent dat de dekking van hun reisbijstandsverzekering enkel nog geldt in West- en Centraal Europa en de Middellandse Zeegebieden. Hierdoor wordt een reis naar de VS, China of Zuid-Afrika, uitgezonderd voor kinderen en jongeren die recht hebben op kinderbijslag, niet langer verzekerd door hun reisbijstandsverzekering. Ook andere ziekenfondsen voerden eerder al beperkingen in op de dekking van hun reisbijstandsverzekering.

Kleine lettertjes

Het is dan ook belangrijk om goed na te lezen wat de dekking van het ziekenfonds precies inhoudt. Zo komen de fondsen meestal wel tussen voor medische kosten en repatriëringen maar bijvoorbeeld niet voor autopech. Ook de lijst met sporten waarvoor ziekenfondsen niet tussenkomen moet de klant goed bekijken. Vaak is die lijst uitgebreider dan het aantal uitsluitingen bij gespecialiseerde reisbijstandsverzekeraars. Denk daarbij aan skiën of snowboarden buiten de piste.
Ten slotte kan de klant het best op voorhand bekijken op welke bedragen hij of zij recht heeft bij een schadegeval. Mogelijk voorziet het contract immers een interventiedrempel. Dat is het bedrag dat moet overschreden worden vooraleer de verzekering tussenkomt. Deze interventiedrempel is niet te verwarren met de franchise. Dat is het deel dat je steeds zelf zal moeten betalen bij een schadegeval en dat dus niet vergoed wordt door de verzekeraar.

Goed gemoed

Als u op zoek bent naar een reisbijstandsverzekering die écht beantwoordt aan uw behoeften, doet u het best beroep op ADMB Verzekeringen. Wij zorgen voor een polis op maat zodat u zorgeloos op reis kan vertrekken en niet voor verrassingen komt te staan.

Sitemap