Schakel eenvoudig jobstudenten in via Groep ADMB!

06/11/2017

De zomervakantie staat voor de deur. Om deze drukke periode en de afwezigheid  van uw vaste medewerkers op te vangen, kan u als werkgever een beroep doen op jobstudenten!

Jobstudenten: dé flexibele oplossing

De zomervakantie is voor veel ondernemers een drukke periode. Ondanks deze drukte willen heel wat vaste medewerkers ook graag genieten van enkele dagen verlof. Jobstudenten kunnen dan welkome hulp bieden. Bovendien brengt dat systeem heel wat voordelen met zich mee:

Jobstudenten werken aan een verlaagd RSZ-tarief

De student moet hiervoor met een studentenovereenkomst tewerkgesteld zijn op de ogenblikken dat hij niet verplicht aanwezig moet zijn in de onderwijsinstelling. De solidariteitsbijdrage bestaat uit een werkgeversbijdrage van 5,43% op het loon en een werknemersinhouding van 2,71%.

Daarnaast is studentenarbeid sinds 1 juli 2017 ook toegelaten voor jongeren in stelsels van alternerend leren en werken, voor zover ze de studentenarbeid verrichten bij een andere werkgever en de jongere geen werkloosheids- of inschakelingsuitkering krijgt. Dat de studententewerkstelling moet plaatsvinden bij een andere werkgever (dan deze waar de praktische opleiding op de werkplek gevolgd wordt), hoeft echter niet in juli en augustus. De student mag in deze maanden dus wel een studentenjob doen bij zijn stagegever (dezelfde werkgever). 

Jobstudenten kunnen flexibel en snel ingezet worden

De jeugdige werkkrachten kunnen zowel met dag- als weekcontracten ingezet worden.

Jobstudenten mogen 475 uur werken aan het voordelig tarief

Sinds 1 januari 2017 genieten jobstudenten 475 uur per kalenderjaar van een gunstig RSZ-statuut.

Vergeet de Dimona-aangifte niet

Als werkgever is het nog steeds belangrijk om op tijd de Dimona-aangifte (type ‘STU’) te doen. Werkgever en werknemer hebben alleen recht op de solidariteitsbijdrage als de aangifte vóór aanvang van de tewerkstelling gebeurde. De begindatum kan later dus niet vervroegd worden. Wanneer een jobstudent toch vroeger in dienst treedt, moet u als werkgever een bijkomende Dimona-aangifte doen.

Werkgever aan het woord

Groep ADMB verzorgt voor mijn jobstudenten alles, van inschrijving en opvolging tot de uitbetaling van hun lonen. Zo kan ik mij volledig concentreren op mijn zaak!”

 

Andy Vandenbon, zaakvoerder kinderboerderij Hoeve Paepehof

Antwoord op al uw vragen

Ontdek de 11 meest gestelde vragen én antwoorden over studentenarbeid. Wil u graag meer weten over het aanwerven van studenten? Lees dan onze handige leaflet ‘een student aanwerven in 3 stappen’.

Groep ADMB staat u bij

Wil u graag eenvoudig en snel jobstudenten inschakelen in uw onderneming? Groep ADMB helpt u om alle formaliteiten in orde te brengen.

Sitemap