Schakel eenvoudig jobstudenten in via Groep ADMB!

11/12/2017

De kerstvakantie staat voor de deur. Om piekmomenten tijdens de eindejaarsdrukte op te vangen, kan u als werkgever een beroep doen op jobstudenten!

Jobstudenten: dé flexibele oplossing

De kerstvakantie is voor veel ondernemers een ontzettend drukke periode. Ondanks deze drukte willen heel wat vaste medewerkers ook graag genieten van verlof. Jobstudenten kunnen dan welkome hulp bieden. Bovendien brengt dat systeem heel wat voordelen met zich mee:

Jobstudenten werken aan een verlaagd RSZ-tarief

De student moet hiervoor met een studentenovereenkomst tewerkgesteld zijn op de ogenblikken dat hij niet verplicht aanwezig moet zijn in de onderwijsinstelling. De solidariteitsbijdrage bestaat uit een werkgeversbijdrage van 5,43% op het loon en een werknemersinhouding van 2,71%.

Daarnaast is studentenarbeid sinds 1 juli 2017 ook toegelaten voor jongeren in stelsels van alternerend leren en werken, voor zover ze de studentenarbeid verrichten bij een andere werkgever en de jongere geen werkloosheids- of inschakelingsuitkering krijgt.

Jobstudenten kunnen flexibel en snel ingezet worden

De jeugdige werkkrachten kunnen zowel met dag- als weekcontracten ingezet worden.

Jobstudenten mogen 475 uur werken aan het voordelig tarief

Tot eind 2016 kon een student gedurende 50 arbeidsdagen per kalenderjaar genieten van het gunstig RSZ-statuut. Sinds 1 januari 2017 wordt dit ‘mandje’ niet langer in dagen maar in uren berekend en komt de grens op 475 uren per kalenderjaar.

Vergeet de Dimona-aangifte niet

Als werkgever is het nog steeds belangrijk om op tijd de Dimona-aangifte (type ‘STU’) te doen. Werkgever en werknemer hebben alleen recht op de solidariteitsbijdrage als de aangifte vóór aanvang van de tewerkstelling gebeurde. De begindatum kan later dus niet vervroegd worden. Wanneer een jobstudent toch vroeger in dienst treedt, moet u als werkgever een bijkomende Dimona-aangifte doen.

Werkgever aan het woord

Antwoord op al uw vragen

Ontdek de 11 meest gestelde vragen én antwoorden over studentenarbeid. Wil u graag meer weten over het aanwerven van studenten? Lees dan onze handige leaflet ‘een student aanwerven in 3 stappen’.

Groep ADMB staat u bij

Wil u graag eenvoudig en snel jobstudenten inschakelen in uw onderneming? Groep ADMB helpt u om alle formaliteiten in orde te brengen.

Sitemap