Nieuws

 • 21/08/2017
  De fipronilcrisis sloeg deze zomer hard toe in de voedingsindustrie. Het zorgde hier en daar voor een tekort aan grondstoffen terwijl sommige bedrijven zelfs geblokkeerd werden. Wanneer deze crisis ervoor zorgt dat werkgevers bepaalde werknemers tijdelijk geen volledige dagen tewerk kunnen stellen, kan deze situatie als een geval van overmacht gekwalificeerd worden. Dat bevestigt de RVA in een persbericht.
 • 21/08/2017
  Vroeger was het al mogelijk om in twee vastgelegde situaties uitkeringen aan te vragen bij de RVA voor tijdelijke werkloosheid veroorzaakt door medische redenen. Deze zomer voegde de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening een derde situatie toe aan dit lijstje. Hierdoor kan een werknemer nu ook tijdens een lopend re-integratietraject onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor werkloosheidsuitkeringen.
 • 21/08/2017
  De vakantieperiode is bijna afgelopen en het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Traditiegetrouw betekent dit dat werkgevers vanaf september ook geconfronteerd worden met werknemers die opleidingen willen volgen en die hiervoor gebruik willen maken van het stelsel van educatief verlof.
 • 07/07/2017
  Sinds 1 juli 2017 zijn de sociale inspectiedienst van de FOD Sociale Zekerheid en de RSZ-inspectie samengevoegd tot één inspectiedienst onder de RSZ. Met deze rationalisering én versterking van de inspectiediensten wil de federale regering de strijd tegen sociale fraude opvoeren.
 • 06/07/2017
  Heel wat werknemers genieten momenteel van hun vakantie in het buitenland. Maar wat als uw medewerker ziek wordt tijdens een verblijf aan pakweg de Spaanse Costa del Sol en nadien het werk niet onmiddellijk kan hervatten? Welke verplichtingen heeft uw medewerker en heeft hij recht op gewaarborgd loon?
 • 06/07/2017
  De wetgever is nog steeds volop bezig met het definiëren van het begrip ‘bedrijfsfiets’. Nadat men eerder al aangaf dat snelle elektrische fietsen hieronder zullen vallen, zal de fiscus in de toekomst normaal gezien ook racefietsen en mountainbikes aanvaarden als bedrijfsfietsen.
 • 06/07/2017
  De federale regering bereikte eind juni een principieel akkoord over het mobiliteitsbudget. Hierdoor kunnen werknemers die over een bedrijfswagen beschikken deze binnenkort inruilen voor een extra vergoeding. Het akkoord moet nu verder uitgewerkt worden en zal vermoedelijk pas ten vroegste in werking treden vanaf begin 2018.
 • 04/07/2017
  Door een geplande technische interventie zullen de website en alle online toepassingen van Groep ADMB van zaterdag 15 juli om 8 u. tot zondag 16 juli om 12 u. niet toegankelijk zijn. Gelieve hiermee rekening te houden.
 • 26/06/2017
  De overheid maakte de nieuwe forfaitaire kilometervergoeding bekend die vanaf 1 juli 2017 van kracht is. Dit is de vergoeding die u als werkgever aan uw werknemers betaalt wanneer zij voor beroepsdoeleinden hun eigen wagen gebruiken.
 • 26/06/2017
  In de zomermaanden is er elk weekend wel ergens een braderij. Heel wat mensen trekken erop uit om hun slag te slaan en koopjes te doen, ook op zondag. Maar mag dat eigenlijk wel? Er geldt toch een verbod op zondagsarbeid in België?
 • 13/11/2015
  Tijdens een gala in het Brugse Concertgebouw reikten HR-dienstengroep ADMB en zijn externe dienst voor preventie en bescherming op het werk Provikmo gisteravond al voor de 15de keer de ADMB Awards uit. Bij de studenten kaapten Lara Serpentier (Universiteit Gent) en Alain Deloore (Syntra West) de...
 • 19/04/2012
  HR-dienstengroep ADMB en FeWeb, de federatie voor webbedrijven, hebben eerder deze week een samenwerkingsakkoord ondertekend. Via het partnership willen FeWeb en ADMB de vele bedrijven die actief zijn in de internetsector optimaal begeleiden in hun groei. Peter Ryckaert, voorzitter van FeWeb: “...

Sitemap