Nieuws

 • 11/04/2018
  Wie momenteel buitenlandse werknemers tewerkstelt, weet het: met alles in regel zijn, is geen sinecure. Het feit dat de Zesde Staatshervorming heel wat bevoegdheden op dit punt overhevelde naar de Gewesten, zal het op termijn zeker niet eenvoudiger maken. Gelukkig zorgt Europa voor wat goed nieuws. Ook België is immers verplicht om een gecombineerde vergunning te voorzien.
 • 11/04/2018
  De fipronilcrisis sloeg afgelopen zomer hard toe in de voedingsindustrie. Het zorgde hier en daar voor een tekort aan grondstoffen terwijl sommige bedrijven zelfs geblokkeerd werden. Wanneer deze crisis ervoor zorgt dat werkgevers bepaalde werknemers tijdelijk geen volledige dagen tewerk kunnen stellen, kan deze situatie als een geval van overmacht gekwalificeerd worden.
 • 20/03/2018
  Tijdens de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 maart, schakelen we over op het zomeruur. Dan draaien we alle klokken een uur vooruit en wordt 2 uur plots 3 uur. Medewerkers die nachtdienst hebben, moeten dus een uur minder werken. Worden ze dan ook een uur minder betaald?
 • 20/03/2018
  In het kader van het actieplan ‘Strijd tegen de sociale fraude en sociale dumping’ organiseren de inspectiediensten jaarlijks meerdere flitscontroles in fraudegevoelige sectoren. Op vrijdag 23 maart 2018 is het de beurt aan de metaal- en technologiesector (PC 111 en PC 149.04).
 • 20/03/2018
  Sinds 1 oktober 2017 kunnen werkgevers deeltijdse arbeid flexibeler organiseren dankzij de Wet Werkbaar Wendbaar Werk. Werkgevers die al vóór die datum gebruik maakten van variabele deeltijdse werkroosters, hebben nog tot 1 april 2018 om aan enkele nieuwe bepalingen te voldoen.
 • 20/03/2018
  Een werknemer kan steeds vragen om het werk aan te passen aan zijn gezondheidstoestand en-capaciteiten. Als werkgever bent u in principe niet verplicht om akkoord te gaan met zo’n voorstel tot progressief of aangepast werk. Er bestaan echter uitzonderingen, zo bleek opnieuw uit een recente uitspraak van het Arbeidshof in Brussel. 
 • 20/03/2018
  In het Waals Gewest moeten aangiften van schuldvordering voor het schooljaar 2016/2017 vóór 31 maart 2018 ingediend worden bij de Forem.
 • 06/03/2018
  Om het gebruik van de fiets voor woon-werk verder te stimuleren, is de fiscale regeling van de fietsvergoeding uitgebreid voor de snelle elektrische fietsen (de zogenaamde ‘speed pedelecs’). Gebruiken medewerkers deze snelle, elektrische fiets voor woon-werkverplaatsingen? Dan is de fietsvergoeding die ze daarvoor krijgen, vrijgesteld van belastingen.
 • 06/03/2018
  Succesvolle organisaties zijn lerende organisaties. De sleutel tot succes is immers het creëren van een krachtige leeromgeving, zodat talenten uitgedaagd worden om zich verder te ontwikkelen. Simpel gesteld: talent is gebaseerd op potentieel, maar vergt een continue coaching en mentoring. Dankzij een talentscan kan u daar als werkgever nóg beter op inzetten.
 • 05/03/2018
  Als een werknemer ziek valt tijdens een vakantieperiode, moet hij die verloren vakantiedagen opnieuw kunnen opnemen. Tenminste, dat vindt het Europees Hof van Justitie. Omdat de regeling in ons land anders is, bekijken de sociale partners nu hoe onze wetgeving aangepast kan worden.
 • 06/09/2017
  HR-dienstengroep ADMB en TransDirect, het sociaal secretariaat van beroepsvereniging Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV), sloten deze week een akkoord over een versterkte samenwerking. Vanaf 1 januari 2018 bundelen beide dienstverleners de krachten onder de naam ADMB Sociaal Bureau. Het sociaal...
 • 13/11/2015
  Tijdens een gala in het Brugse Concertgebouw reikten HR-dienstengroep ADMB en zijn externe dienst voor preventie en bescherming op het werk Provikmo gisteravond al voor de 15de keer de ADMB Awards uit. Bij de studenten kaapten Lara Serpentier (Universiteit Gent) en Alain Deloore (Syntra West) de...
 • 19/04/2012
  HR-dienstengroep ADMB en FeWeb, de federatie voor webbedrijven, hebben eerder deze week een samenwerkingsakkoord ondertekend. Via het partnership willen FeWeb en ADMB de vele bedrijven die actief zijn in de internetsector optimaal begeleiden in hun groei. Peter Ryckaert, voorzitter van FeWeb: “...
Sitemap