Nuttige preventietips aan de barbecue

09/08/2017

Wanneer het weer meezit, steken we massaal de barbecue aan. Dat betekent gezellige momenten met vrienden, familie en collega’s en de gekste schorten om onze middel. Barbecueën is een feest! Tenminste … als u het veilig houdt.

Provikmo geeft daarom 10 tips mee voor een veilig BBQ-festijn.

  1. Zorg voor een stevige, vlakke en horizontale ondergrond om het barbecuetoestel op te plaatsen. 
  2. Hou rekening met de windrichting. Plaats de barbecue op voldoende afstand van tuinmeubelen, parasols, tafellakens of droge struiken.
  3. Zorg dat er een brandblusser of emmer zand klaarstaat, mocht het toch fout lopen.
  4. Gebruik nooit benzine of petroleum om het vuur aan te maken. In combinatie met een open vuur kan dit een steekvlam teweegbrengen. Gebruik best speciale aanmaakblokjes.
  5. Eén persoon is verantwoordelijk voor het bedienen van de barbecue en het bakken van het vlees. Deze persoon draagt een niet-synthetische barbecueshort en handschoenen.
  6. Hou alcoholische dranken uit de buurt van de barbecue, want door de hitte kunnen de alcoholdampen ontbranden.
  7. Zorg dat kinderen en huisdieren op een veilige afstand blijven.
  8. Gedaan met het bakken van vlees? Gebruik zand of water om de barbecue te doven, want houtskool blijft nog urenlang nagloeien. Zorg dat alles goed dooft. 
  9. Verplaats nooit een nog brandende barbecue.
  10. Wacht met het opruimen van de as tot deze helemaal afgekoeld is.

Sitemap