Nieuws

Groups:
 • 24/04/2017
  ADR, de Europese overeenkomst die het internationale vervoer van gevaarlijke goederen over de weg regelt, werd bijgewerkt voor de komende twee jaar.
 • 24/04/2017
  Het INRS (Institut National de Recherche et de Sécurité) stelde een gids op met goede praktijken bij afbraakwerken om stofvorming zoveel mogelijk te beperken. 
 • 10/04/2017
  Provikmo organiseert dit najaar opnieuw de basisopleiding preventieadviseur in samenwerking met SBM. De opleidingen starten op 16 oktober in Zwijnaarde en op 27 november in Roeselare.
 • 10/04/2017
  SIGNAAL is een nieuw online loket waar bedrijfsartsen vermoedens over nieuwe verbanden tussen gezondheid en werk kunnen voorleggen aan een panel van beroepsziektespecialisten. 
 • 04/04/2017
  Na lang discussiëren, bereikte de regering op donderdag 30 maart 2017 een akkoord rond de bestraffing van langdurig zieke werknemers en/of werkgevers die té weinig inspanningen leveren voor hun re-integratie. Enige uitzondering: bedrijven met minder dan 50 werknemers riskeren voorlopig géén boete als ze zich te weinig inspannen.
 • 03/04/2017
  Prevent Agri en Fedagrim, de Belgische Federatie van de Toeleveranciers van machines, gebouwen en uitrustingen voor de Landbouw en voor de Groenvoorzieningen, hebben de handen in elkaar geslagen om folders te ontwikkelen over het veilig omgaan met mestgassen. De voorbije jaren werd de sector slachtoffer van enkele jammerlijke ongevallen met mestgassen.
 • 27/03/2017
  ErgoFilm is een site met filmpjes over hoe je fysieke overbelasting in de zorgsector kan verminderen door slimme tips, trucs en handigheden toe te passen.
 • 27/03/2017
  Brussel verbood eerder al het gebruik van een aantal pesticiden waaronder glyfosaat, nu heeft het gewest een lijst van 160 producten gepubliceerd die niet gebruikt mogen worden binnen het gewestelijk grondgebied.
 • 27/03/2017
  De Wet Werkbaar Wendbaar Werk verscheen vorige week in het Belgisch Staatsblad. Door deze officiële publicatie is de nieuwe regelgeving eindelijk van kracht. Met de wet wil de regering meer flexibiliteit bieden aan werkgevers en werknemers tegelijkertijd meer beweegruimte geven in het vinden van de juiste werk-privébalans. ADMB heeft alle nieuwigheden uit deze wet voor u gebundeld in een handig overzicht.
 • 27/03/2017
  Op 25 april houdt Prebes West-Vlaanderen een studieavond over biologische agentia. Twee van de gastsprekers zijn onze Provikmo-collega’s Tom Geens, arbeidshygiënist en Heidi Janssens, preventieadviseur-arbeidsgeneesheer.
 • 27/10/2016
  Familiezorg West-Vlaanderen en Carrières du Hainaut vielen gisteravond in de prijzen tijdens de 16de ADMB Awards. Bij de studenten gingen awards naar Bruno Toye (Odisee) en Niels Gadeyne (KU Leuven). Ruim vijfhonderd ondernemers tekenden present voor de awarduitreiking in het Concertgebouw...
 • 13/11/2015
  Tijdens een gala in het Brugse Concertgebouw reikten HR-dienstengroep ADMB en zijn externe dienst voor preventie en bescherming op het werk Provikmo gisteravond al voor de 15de keer de ADMB Awards uit. Bij de studenten kaapten Lara Serpentier (Universiteit Gent) en Alain Deloore (Syntra West) de...
 • 28/09/2012
  Vrijdag 28 september 2012 ondernemen de jongeren in Roeselare een poging om het wereldrecord schreeuwen te verbreken. ‘De schreeuw voor een pestvrije stad’ is het startschot van verschillende acties rond pesten. HR-dienstengroep ADMB en zijn externe dienst voor preventie en bescherming Provikmo...

Sitemap