Nieuws

Groups:
 • 13/03/2018
  Het nucleair en radiologisch noodplan werd recent geactualiseerd. Naar aanleiding hiervan zal het Crisiscentrum de komende weken en maanden verschillende initiatieven nemen om de burger te informeren over het nucleaire risico en de manier waarop men zich kan voorbereiden.
 • 13/03/2018
  Arbo-online.nl, een Nederlands vakblad dat zich richt op preventie en veiligheid, heeft een whitepaper gepubliceerd over vijf veelvoorkomende arbeidsongevallen. In deze whitepaper worden telkens aan de hand van een casus lessen, aandachtspunten en tips gegeven om soortgelijke ongevallen te vermijden.
 • 12/03/2018
  De toezichthouder 'Raad voor Accreditatie' op het VCA-systeem in Nederland heeft de nieuwe VCA-versie 2017/6.0 geaccepteerd. Die nieuwe versie stelt veiligheid nog meer centraal, bevat verbeteringen op het gebied van de werkplek en veilig gedrag en zorgt voor meer duidelijkheid en betrouwbaarheid voor de keten. Ook is er nu één schema voor Nederland en België, zonder eigen accenten.
 • 28/02/2018
  Word de meest fitte werkplek in Vlaanderen! Doe mee aan de 10.000-stappenclash en stap onder leiding van coach Bruce naar de overwinning! Schrijf je nu in voor de Lenteclash van 1 tot 31 mei.
 • 27/02/2018
  De polar vortex zorgt momenteel voor vriesweer. Ondanks de helder blauwe hemel en zonnestralen blijven de temperaturen al enkele dagen hangen rond het vriespunt. Voor de werknemers, die werken in dergelijke barre omstandigheden, is dit allerminst een sinecure. Voor deze werknemers heeft de wetgever dan ook bepaalde voorzorgsmaatregelen genomen, die hier worden uiteengezet.
 • 26/02/2018
  De FOD WASO kiest voor administratieve vereenvoudiging. Via een koninklijk besluit van 7 februari 2018 schaft de wetgever enkele administratieve verplichtingen uit de codex over het welzijn op het werk af.
 • 13/02/2018
  Op de website van de Mineral Wool Association Benelux (MWA), een samenwerkingsverband van Nederlandse en Belgische producenten van glaswol en rotswol, is er een pagina beschikbaar met veiligheidswenken.
 • 13/02/2018
  Op de website van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (FOD WASO) vindt u de formulieren voor het jaarverslag van de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk (IDPBW) van het dienstjaar 2017.
 • 12/02/2018
  Het Agentschap Zorg en Gezondheid publiceerde een herziening van het handboek BBT voor de bestrijding van de legionellabacterie.
 • 12/02/2018
  Psychosociale aspecten kunnen mede aan de oorzaak liggen van een arbeidsongeval. Deze checklist laat u toe om op eenvoudige manier de eventuele aanwezigheid van psychosociale aspecten te verifiëren en te objectiveren.
 • 13/10/2017
  AZ Nikolaas en OptimaT vielen donderdagavond 12 oktober 2017 in de prijzen tijdens de 17de ADMB Awards. Bij de studenten gingen de awards naar Toon Michielsen (UGent) en Gaultier Deconinck (KULeuven). Groep ADMB en zijn externe preventiedienst Provikmo reikten gisterenavond de ADMB Awards uit...
 • 08/06/2017
  Op 12 oktober 2017 reiken HR-dienstengroep ADMB en zijn preventiedienst Provikmo de 17de ADMB Awards uit. Hiermee zetten ze ondernemingen, organisaties en studenten die zich onderscheiden op het vlak van HR, preventie en welzijn in de bloemetjes. Deelnemers met een vernieuwende kijk komen in...
 • 27/10/2016
  Familiezorg West-Vlaanderen en Carrières du Hainaut vielen gisteravond in de prijzen tijdens de 16de ADMB Awards. Bij de studenten gingen awards naar Bruno Toye (Odisee) en Niels Gadeyne (KU Leuven). Ruim vijfhonderd ondernemers tekenden present voor de awarduitreiking in het Concertgebouw...
 • 13/11/2015
  Tijdens een gala in het Brugse Concertgebouw reikten HR-dienstengroep ADMB en zijn externe dienst voor preventie en bescherming op het werk Provikmo gisteravond al voor de 15de keer de ADMB Awards uit. Bij de studenten kaapten Lara Serpentier (Universiteit Gent) en Alain Deloore (Syntra West) de...
 • 28/09/2012
  Vrijdag 28 september 2012 ondernemen de jongeren in Roeselare een poging om het wereldrecord schreeuwen te verbreken. ‘De schreeuw voor een pestvrije stad’ is het startschot van verschillende acties rond pesten. HR-dienstengroep ADMB en zijn externe dienst voor preventie en bescherming Provikmo...
Sitemap