Nieuws

Groups:
 • 21/09/2017
  Werken langs een openbare weg? Gebruik van heftrucks op de werkvloer? Met de fiets naar het werk? Rijden voor uw werk of leiding geven aan voertuigbestuurders? De Europese Unie wil het aantal verkeersongevallen en transport gerelateerde arbeidsongevallen verminderen en heeft daarom VeSafe, een e-gids met goede praktijken, gelanceerd. Daarenboven zijn er Napo films over de risico's van beroepschauffeurs en bij intern transport.
 • 21/09/2017
  De Vlaamse Stichting Verkeerskunde organiseert opnieuw De Grote Verkeersquiz voor bedrijven. In deze quiz kunnen collega’s hun verkeerskennis testen en het onderling tegen elkaar opnemen. Met 20 meerkeuzevragen wordt uw verkeerskennis in minder dan 10 minuten op een leuke manier opgefrist.
 • 20/09/2017
  Gisteren stelde het Vlaams Instituut Gezond Leven zijn nieuwe voedings- én bewegingsdriehoek voor met tips voor een gezonder leven. Is dit belangrijk voor uw organisatie? Zeker en vast! Gezonde medewerkers zijn productiever en minder vaak afwezig, en dragen zo bij tot het succes van uw organisatie. Uw medewerkers stimuleren om gezonder te eten en meer te bewegen, hoeft niet moeilijk te zijn. Onze experten geven u enkele tips.
 • 11/09/2017
  Op 11 september 2017 werd in het Belgisch Staatsblad een wijziging van boek VI over chemische, kankerverwekkende en mutagene agentia van de Codex Welzijn op het werk gepubliceerd. Het boek heet nu officieel ‘Chemische, kankerverwekkende, mutagene en reprotoxische agentia’.
 • 11/09/2017
  Investeren in preventie en welzijn op het werk levert talrijke voordelen op voor uw onderneming. Toch is het voor veel werkgevers niet vanzelfsprekend om efficiënt te werken aan hun preventie- en welzijnsbeleid. Daarom organiseert Provikmo, de externe preventiedienst van Groep ADMB, in oktober en november infosessies rond het structureren van een welzijnsbeleid.
 • 28/08/2017
  Naar jaarlijkse gewoonte nodigen we onze klanten hierbij graag uit om hun bestelling voor griepvaccins te plaatsen voor dit jaar.  
 • 23/08/2017
  Jaarlijks vallen er meerdere doden en zwaargewonden te betreuren bij het vallen door dakkoepels, golfplaten en andere breekbare dakstructuren. Diverse veiligheidsorganisaties in binnen- en buitenland hebben informatiebrochures en toolboxen uitgebracht om op deze risico’s te wijzen en om preventiemaatregelen voor te schrijven. BeSWIC heeft deze verzameld in een handige overzichtspagina.
 • 21/08/2017
  Op 10 oktober vindt de Werelddag Geestelijke Gezondheid plaats. In de tien dagen die daaraan vooraf gaan, worden verschillende acties georganiseerd om het thema mentale gezondheid bespreekbaar te helpen maken.
 • 21/08/2017
  Het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) publiceerde twee nieuwe gidsen voor goede praktijken voor veiligheid en gezondheid op het werk in de landbouw en visserij. 
 • 10/08/2017
  Vertrouwenspersonen moeten beschikken over de vaardigheden en kennis die nodig zijn voor de uitoefening van hun opdrachten als vertrouwenspersoon. Ze moeten die kennis verwerven binnen de twee jaar na hun aanstelling. Daarnaast moeten ze eenmaal per jaar een bijscholing volgen. Provikmo organiseert ook dit najaar deze erkende basisopleiding en bijscholing.
 • 08/06/2017
  Op 12 oktober 2017 reiken HR-dienstengroep ADMB en zijn preventiedienst Provikmo de 17de ADMB Awards uit. Hiermee zetten ze ondernemingen, organisaties en studenten die zich onderscheiden op het vlak van HR, preventie en welzijn in de bloemetjes. Deelnemers met een vernieuwende kijk komen in...
 • 27/10/2016
  Familiezorg West-Vlaanderen en Carrières du Hainaut vielen gisteravond in de prijzen tijdens de 16de ADMB Awards. Bij de studenten gingen awards naar Bruno Toye (Odisee) en Niels Gadeyne (KU Leuven). Ruim vijfhonderd ondernemers tekenden present voor de awarduitreiking in het Concertgebouw...
 • 13/11/2015
  Tijdens een gala in het Brugse Concertgebouw reikten HR-dienstengroep ADMB en zijn externe dienst voor preventie en bescherming op het werk Provikmo gisteravond al voor de 15de keer de ADMB Awards uit. Bij de studenten kaapten Lara Serpentier (Universiteit Gent) en Alain Deloore (Syntra West) de...
 • 28/09/2012
  Vrijdag 28 september 2012 ondernemen de jongeren in Roeselare een poging om het wereldrecord schreeuwen te verbreken. ‘De schreeuw voor een pestvrije stad’ is het startschot van verschillende acties rond pesten. HR-dienstengroep ADMB en zijn externe dienst voor preventie en bescherming Provikmo...

Sitemap