Nieuws

Groups:
 • 15/05/2018
  Emotionele intelligentie is de mate waarin iemand adequaat omgaat met eigen emoties en die van anderen. Hoewel werknemers vaak de neiging hebben om hun emoties keurig op te bergen op de werkvloer, is het toch beter om voldoende aandacht te hebben voor uw eigen gevoelens en die van uw collega’s.
 • 11/04/2018
  Veel werkgevers zien outplacementbegeleiding vaak als ‘een verplicht nummer’ of als een ‘noodzakelijk kwaad’. Nochtans is een professionele outplacementbegeleiding veel meer dan dat en maakt het intussen deel uit van een waardengedreven HR-beleid.
 • 20/02/2018
  Voortaan moet u geen outplacement meer aanbieden aan werknemers die om medische redenen de outplacementbegeleiding niet kunnen volgen. Dankzij de Wet diverse bepalingen treedt deze vrijstelling in werking vanaf 1 januari 2018.  
 • 02/02/2018
  Van 9 tot en met 25 februari 2018 gaan de Olympische Winterspelen door in Zuid-Korea. Een kans voor vele topatleten om uit te blinken in hun discipline. Maar niet alleen deze topsporters leveren zware inspanningen. Ook uw medewerkers staan elke dag ‘in de startblokken’ om successen te boeken.
 • 08/01/2018
  Nieuwe media zorgen voor heel wat veranderingen in het bedrijfs- en de recruitmentwereld. Zo maakt videosolliciteren een stevige opmars dankzij kanalen als Skype, Whatsapp en Facetime. Toch is de nieuwe technologie nog niet overal ingeburgerd. Waarom zou u dit als werkgever overwegen?
 • 11/12/2017
  In de bouwsector is het moeilijk om geschikt personeel te vinden. Daarom is het belangrijk om te weten hoe het doorsnee profiel eruitziet van de niet-werkende werkzoekende. En als ervaren personeel niet te vinden is, op welke competenties focust u zich dan het best?
 • 28/11/2017
  Discrimineren is een onderscheid maken tussen mensen op basis van criteria zoals leeftijd, levensbeschouwing, seksuele geaardheid, nationaliteit, beperking en geslacht. Hoewel deze criteria los staan van de capaciteiten om een bepaalde job uit te oefenen,  kan discriminatie zeker ook voorkomen op de werkvloer.
 • 27/10/2017
  Continuïteit en kwaliteit zijn 2 sleutelbegrippen die het succes binnen uw onderneming of personeelsdienst mee helpen bepalen. Een plotse verhoogde werkdruk of het uitvallen van een medewerker kan jammerlijk wel eens stokken in de wielen steken. Of wat als u werk wil maken van een belangrijk nieuw project, maar de vereiste kennis niet in huis heeft? Het inschakelen van een freelancer kan in veel gevallen soelaas brengen.
 • 20/10/2017
  Iedereen weet, of denkt te weten, wat een burn-out is en kent wel iemand die er mee kampt. Over het minder gekende broertje, de bore-out, wordt weinig gesproken. De resultaten zijn nochtans dezelfde: gezondheidsproblemen en een daling van het werkplezier voor de werknemer, ziekteverzuim en efficiëntieverlies voor de organisatie.
 • 03/10/2017
  Een ontslag is zowel voor een werkgever als een werknemer een ingrijpende gebeurtenis. Als werkgever is het belangrijk dat u zich bewust bent van de verplichtingen die een ontslag met zich meebrengt. In sommige gevallen bent u als werkgever immers verplicht outplacementbegeleiding aan te bieden. We lichten hieronder de drie stelsels toe die outplacement beschrijven.
 • 13/11/2015
  Tijdens een gala in het Brugse Concertgebouw reikten HR-dienstengroep ADMB en zijn externe dienst voor preventie en bescherming op het werk Provikmo gisteravond al voor de 15de keer de ADMB Awards uit. Bij de studenten kaapten Lara Serpentier (Universiteit Gent) en Alain Deloore (Syntra West) de...
 • 19/03/2013
  Op zaterdag 23 maart organiseert HR-dienstengroep ADMB opnieuw de ADMB Career Speeddate, een jobevent voor bachelors en masters in de unieke setting van het Jan Breydelstadion in Brugge. “Via deze ADMB Career Speeddate willen wij de vele mogelijkheden om te werken in eigen regio benadrukken”,...
 • 18/06/2012
  De 24-jarige Kenny Vantomme uit Veldegem nam vandaag de sleutels van zijn gloednieuwe Peugeot-scooter in ontvangst. De student sociaal werk aan de Artevelde Hogeschool won deze prijs door spontaan te solliciteren tijdens de ADMB Job Speeddate, één van de jobevenementen die HR-dienstengroep ADMB...
Sitemap