Nieuws

Groups:
 • 03/10/2017
  Een ontslag is zowel voor een werkgever als een werknemer een ingrijpende gebeurtenis. Als werkgever is het belangrijk dat u zich bewust bent van de verplichtingen die een ontslag met zich meebrengt. In sommige gevallen bent u als werkgever immers verplicht outplacementbegeleiding aan te bieden. We lichten hieronder de drie stelsels toe die outplacement beschrijven.
 • 05/07/2017
  Sociale media spelen een steeds belangrijkere rol in selectie en rekrutering. Een ruimer bereik kan leiden tot veel meer kandidaten voor dezelfde functie, wat de keuze voor werkgevers niet altijd eenvoudiger maakt. Bij het beoordelen van cv’s en motivatiebrieven kunnen deze aandachtspuntjes alvast hulp bieden.
 • 08/06/2017
  De zomer is voor veel ondernemers een topperiode. Maar hoewel er een toenemende vraag naar producten of diensten is, willen ook vaste medewerkers tijdens die periode vaak met verlof. Uitzendkrachten en studenten kunnen in dit geval welgekomen hulp bieden.
 • 29/05/2017
  Een vaak voorkomende oorzaak van stress is dat mensen hun gedachten aannemen als feiten. Meestal zijn deze denkbeelden echter helemaal niet dezelfde als de realiteit. Gelukkig kan u deze denkpatronen doorbreken en zo eigenhandig uw stressniveau laten zakken. ADMB HR Services staat u hier met veel plezier in bij.
 • 20/03/2017
  Maar liefst 86% van de werknemers die in de eerste 10 jaar van hun carrière zitten, en 25% van alle werkzoekenden gebruiken sociale media in hun zoektocht naar een nieuwe job. Redenen genoeg om als werkgever volop te investeren in ‘social recruiting’: het rekruteren van talent via sociale media.
 • 06/03/2017
  De paasvakantie is voor veel ondernemers een topperiode. Maar hoewel er een toenemende vraag naar producten of diensten is, willen ook vaste medewerkers tijdens die periode vaak met verlof. Uitzendkrachten en studenten kunnen in dit geval welgekomen hulp bieden.
 • 24/02/2017
  Ook in Limburg is Groep ADMB dé partner voor ondernemende mensen en iedereen die hen omringt. Om Limburgse ondernemers nog beter te kunnen ondersteunen, ging begin 2017 een nieuw team van ADMB HR Services van start in ons kantoor in Hasselt. Een driekoppig team onder leiding van HR-consultant Jolijn Dedoyard biedt ondernemers uit de regio professioneel advies in het vinden, meten, oriënteren en ontwikkelen van talenten.
 • 06/02/2017
  Sinds 30 december 2016 geldt in België de nieuwe wet ‘detachering van werknemers’. Buitenlandse werkgevers die hun werknemers naar België detacheren, moeten onder meer verplicht een verbindingspersoon aanduiden.
 • 22/12/2016
  Elke organisatie krijgt vroeg of laat met verandering af te rekenen. Uitbreiding, inkrimping, interne reorganisatie, fusies of overnames: stuk voor stuk gooien ze de gewone gang van zaken op de werkvloer danig over hoop. En dan is het allesbehalve een sinecure om medewerkers gefocust en gemotiveerd te houden. Een doordachte aanpak – met oog voor het volledige plaatje – kan de sleutel vormen tot een succesvol veranderingstraject.
 • 07/12/2016
  De kerstperiode is voor veel ondernemers een topperiode. Een beperkte bezetting door verloven valt hierbij vaak samen met een toenemende vraag naar producten of diensten. Uitzendkrachten en studenten kunnen in dit geval een welkome hulp bieden.
 • 13/11/2015
  Tijdens een gala in het Brugse Concertgebouw reikten HR-dienstengroep ADMB en zijn externe dienst voor preventie en bescherming op het werk Provikmo gisteravond al voor de 15de keer de ADMB Awards uit. Bij de studenten kaapten Lara Serpentier (Universiteit Gent) en Alain Deloore (Syntra West) de...
 • 19/03/2013
  Op zaterdag 23 maart organiseert HR-dienstengroep ADMB opnieuw de ADMB Career Speeddate, een jobevent voor bachelors en masters in de unieke setting van het Jan Breydelstadion in Brugge. “Via deze ADMB Career Speeddate willen wij de vele mogelijkheden om te werken in eigen regio benadrukken”,...
 • 18/06/2012
  De 24-jarige Kenny Vantomme uit Veldegem nam vandaag de sleutels van zijn gloednieuwe Peugeot-scooter in ontvangst. De student sociaal werk aan de Artevelde Hogeschool won deze prijs door spontaan te solliciteren tijdens de ADMB Job Speeddate, één van de jobevenementen die HR-dienstengroep ADMB...

Sitemap