Videosolliciteren: de toekomst?

08/01/2018

Nieuwe media zorgen voor heel wat veranderingen in het bedrijfs- en de recruitmentwereld. Zo maakt videosolliciteren een stevige opmars dankzij kanalen als Skype, Whatsapp en Facetime. Toch is de nieuwe technologie nog niet overal ingeburgerd. Waarom zou u dit als werkgever overwegen?

Voordelen

Bij videosolliciteren zien een kandidaat en recruiter of werkgever elkaar op een afgesproken tijdstip via een beeldscherm (GSM, laptop, computer of tablet). Met deze technologie wordt een klassiek, fysiek gesprek overbodig. Mogelijke kanalen hiervoor zijn Skype, Whatsapp en Facetime.

Aan de nieuwe technologie zijn heel wat voordelen verbonden. Zo gaan deze sollicitatiegesprekken veel sneller voor u als werkgever of recruiter waardoor de selectieprocedures inkorten. Via een videosollicitatie kan u ook veel meer informatie verkrijgen dan pakweg via een telefonische screening. Zo kan u onder meer letten op de lichaamstaal, de gezichtsuitdrukkingen en het stemgeluid. Bovendien hoeft ook de sollicitant zich niet te verplaatsen en vallen er voor hem of haar heel wat stressfactoren weg omdat het gesprek doorgaat in een vertrouwde omgeving.

Bovendien is deze vorm van solliciteren ook erg goed voor de uitstraling van uw onderneming of organisatie. U toont immers dat u helemaal ‘mee’ bent met de laatste technologische ontwikkelingen. Zo bent u misschien nét dat stapje voor op uw concullega’s als het op aanwervingen aankomt.

Aandachtspunten

Beiden partijen kiezen het best een rustige ruimte uit om ongestoord in gesprek te kunnen gaan. Daarbij is het belangrijk om stoorzenders als achtergrondgeluiden te vermijden.

Tot slot test u best op voorhand of de gekozen technologie wel effectief werkt zodat het gesprek vlot verloopt.

Sitemap