Succesvolle organisaties: elke ondernemende medewerker leider?

12/05/2017

Ondernemende medewerkers zijn erg belangrijk in de huidige economische context waar verandering nooit veraf is. Dankzij deze productieve, hardwerkende en vooruitdenkende werknemers kan uw organisatie snel schakelen als dat nodig is. Maar toch hebben ook deze ondernemende medewerkers blijvende sturing en coaching nodig.

Ondernemende medewerkers

Ondernemende medewerkers en geoliede, zelf-coördinerende teams komen niet uit de lucht vallen. Het is immers niet enkel zaak om deze mensen verantwoordelijkheden en middelen toe te wijzen.

Stap één is het kiezen van de juiste medewerkers. Deze mensen moeten de nodige kennis, taakvolwassenheid en maturiteit hebben. Eenmaal u die medewerkers tot een team hebt gesmeed, moeten ze daarnaast voldoende autonomie krijgen om zelf beslissingen te nemen. Ook de vrijheid of het mandaat om effectief impact te kunnen hebben op lange termijn, is een noodzakelijke voorwaarde om ondernemende medewerkers te krijgen in uw organisatie.

Leiderschap

Maar daarmee is de kous nog lang niet af. Alle medewerkers hebben immers sturing en coaching nodig, ook de ondernemende collega’s. Het succes van zelf-coördinerende medewerkers en teams hangt daarom in hoge mate af van de teamleader: iemand die door en door snapt wat het betekent om een team te coachen.

Deze leidersfiguur moet daarom:

  • werken vanuit een visie en vorm geven aan waarden;
  • een doelgericht kader creëren;
  • het initiatief aan het team laten en zich ‘misbaar’ maken;
  • de medewerkers niet constant tot in het kleinste detail controleren;
  • vanuit de brede organisatie denken en een ja-cultuur uitdragen.

Breng talenten in kaart

Ieder zelf-coördinerend team heeft op zijn minst een zetje in de juiste richting nodig. En dat begint bij de samenstelling van uw team. Het in kaart brengen van de talenten en verwachtingen van uw medewerkers is in dat geval een investering die zichzelf dubbel en dik terugverdient.

Voor de specialisten van ADMB HR Services kennen assessment en development centers geen geheimen. De unit ‘Meten van talenten’ staat klaar om de talenten in uw organisatie in kaart te brengen en u bij te staan op weg naar een nog wendbaardere organisatie.

Sitemap