Mycareer.be: een betrouwbaar overzicht van uw loopbaan

05/09/2017

De openbare instellingen van de sociale zekerheid, aangestuurd door de vzw Sigedis en de RSZ, hebben met mycareer.be een online tool ontworpen waarop Belgen een betrouwbaar overzicht krijgen van hun loopbaan. Alle gegevens – van onder meer het aantal gewerkte dagen tot het loon dat ze hebben verdiend – worden er weergegeven in een handige tijdlijn.

Online platform

Sinds 29 augustus kan elke Belg een volledig overzicht krijgen van zijn persoonlijke loopbaan via mycareer.be, een online platform dat onder meer aangestuurd wordt door de RSZ. Hij kan er terecht voor al zijn vroegere en huidige jobs (als werknemer, zelfstandige of ambtenaar) en de eventuele periodes van inactiviteit. Daarnaast toont het online platform bijvoorbeeld ook het loon dat iemand heeft verdiend en het aantal dagen dat hij of zij heeft gewerkt.

De gegevens zijn afkomstig uit de aangiften die werkgevers, sociale verzekeringsfondsen, ziekenfondsen en uitbetalingsinstellingen regelmatig indienen bij de instellingen van de sociale zekerheid. De gegevens zijn niet geïnterpreteerd of bewerkt.

Mogelijkheden

Het platform is, onder meer voor werknemers, handig om enkele zaken snel op te snorren zonder dat hij of zij heel wat papierwerk moet doorbladeren. Zo kan iemand de tool gebruiken:  

  • om zijn anciënniteit aan te tonen voor zijn werkgever;
  • om te kunnen inschatten of hij in aanmerking komt voor bepaalde sociale voordelen zoals tijdskrediet;
  • als geheugensteuntje bij het opstellen van een cv;
  • om na te kijken hoeveel hij vroeger verdiende;
  • in alle andere mogelijke situaties waarin je objectieve gegevens over je loopbaan nodig hebt.

Het is bovendien erg eenvoudig om al deze gegevens uit mycareer.be eenvoudig te exporteren naar een pdf-bestand.

Aanmelden

Uw medewerker kan zich met zijn elektronische identiteitskaart aanmelden via mycareer.be.

Sitemap