Fietsvergoeding voor snelle elektrische fiets

15/05/2017

De federale regering heeft een wetsontwerp goedgekeurd dat ervoor zorgt dat ook snelle elektrische fietsen – zogenaamde speed pedelecs – recht geven op een fietsvergoeding voor woon-werkverkeer. De nieuwe regeling treedt vanaf dit jaar in werking. 

De speed pedelecs kunnen makkelijk snelheden halen tot 45 kilometer per uur. Daarom werden ze tot nu beschouwd als bromfietsen. Bedrijven gaven dan ook geen fietsvergoeding voor werknemers die de snelle, elektrische fietsen gebruikten voor woon-werkverkeer omdat ze er belastingen op zouden moeten betalen.

120% aftrekbaar

Maar dat zal dankzij de goedkeuring van het wetsontwerp veranderen. Met de vooropgestelde wetswijziging wordt de fietsvergoeding van 0,23 euro per kilometer uitgebreid naar de gebruikers van alle types elektrische fietsen, ook de speed pedelecs. Dat bevestigde Minister Johan Van Overtveldt in een persbericht. 

Bovendien zullen werkgevers die een speed pedelec ter beschikking stellen als bedrijfsfiets ook genieten van 120% aftrekbaarheid in de vennootschapsbelasting.

Sitemap