Educatief verlof schooljaar 2017-2018

21/08/2017

De vakantieperiode is bijna afgelopen en het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Traditiegetrouw betekent dit dat werkgevers vanaf september ook geconfronteerd worden met werknemers die opleidingen willen volgen en die hiervoor gebruik willen maken van het stelsel van educatief verlof.

Educatief verlof

Het principe blijft, ook voor het schooljaar 2017-2018, hetzelfde: via educatief verlof kunnen werknemers, als ze aan de voorwaarden voldoen, bepaalde opleidingen volgen met behoud van hun normale loon. Er geldt echter wel een loongrens: de werkgever kan ervoor kiezen om het normale loon te begrenzen tot dit loonplafond.

Hoewel de materie rond het educatief verlof geregionaliseerd werd, waardoor de verschillende regio’s elk eigen regels kunnen opstellen, blijven bepaalde delen wel federaal en dus voor iedereen gelijk. De loongrens valt onder die laatste categorie.

Ontwerp-KB

Voor het schooljaar 2017-2018 is er momenteel een ontwerp-KB dat een positief advies kreeg van de Nationale Arbeidsraad. In dit ontwerp-KB wordt de loongrens vastgelegd op € 2871,30. Dit betekent één indexaanpassing in vergelijking met vorig schooljaar.

Officiële bevestiging

Het is nu afwachten tot dit bedrag officieel bevestigd wordt. Natuurlijk houdt Groep ADMB de vinger aan de pols en brengen we u meteen op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Sitemap