Discriminatie, de zwakke schakel op de werkvloer

28/11/2017

Discrimineren is een onderscheid maken tussen mensen op basis van criteria zoals leeftijd, levensbeschouwing, seksuele geaardheid, nationaliteit, beperking en geslacht. Hoewel deze criteria los staan van de capaciteiten om een bepaalde job uit te oefenen,  kan discriminatie zeker ook voorkomen op de werkvloer.

Wat is discriminatie in de praktijk?

Het discrimineren van anderen komt voor in veel vormen en gradaties, concreet uit zich dit in bijvoorbeeld:

  • Een kandidaat niet weerhouden tijdens een sollicitatiegesprek door zijn of haar leeftijd.
  • Kritiek uiten over een vrouwelijke collega die komt werken met een hoofddoek.
  • Een vacature die vraagt naar ‘jongeren met autisme’ voor een boekhoudkundige functie omdat deze cijfermatig sterker zouden staan.
  • Ingaan op de vraag van een klant om sollicitanten van buitenlandse afkomst te mijden.
  • Medewerkers die hun vrouwelijke collega pesten omwille van haar lesbische relatie.

De meeste mensen zijn bekend met de zaken die écht niet door de beugel kunnen en herkennen deze ook. Toch kunnen de kleinere voorvallen ook een grote impact hebben. Iets wat misschien bedoeld wordt als een onschuldig grapje, kan erg beledigend zijn voor de ontvanger. Het is snel gebeurd en zéker als werkgever is het belangrijk om hier een extra oogje in het zeil te houden.

Wat kan je als werkgever doen?

Er is voldoende non-discriminatiewetgeving op Europees, federaal en Vlaams niveau om een leidraad te bieden in de professionele context. Het is aan de werkgever om deze regelgeving na te leven en te respecteren. Dat kan bijvoorbeeld door  aangepast computermateriaal te voorzien voor medewerkers met een visuele handicap. Zo kan u ieders talenten een kans geven op de arbeidsmarkt.

Het is belangrijk om dagelijks te streven naar de gelijkheid van alle medewerkers en deze ook te behouden.

Wat is de meerwaarde van diversiteit op de werkvloer?

De verschillen die voorkomen in ieder van ons, horen leerkansen te zijn om als maatschappij sterker te staan.  Het accepteren van diversiteit binnen een bedrijf kan zo bijdragen aan een sterkere groep, waar verschillende talenten elkaar dagelijks aanvullen.

Nood aan nieuw talent in uw eigen onderneming?
Wij staan met ons team van professionals klaar om voor u maatwerk te leveren en u te ‘ontzorgen’!  Neem contact op met de HR-specialisten van Groep ADMB via jobs@admb.be.

Sitemap