Aanpassingen tijdskrediet uitgesteld?

11/04/2017

De afgelopen dagen verkondigden verschillende media dat de regering niet op tijd klaar raakte om de nieuwe regels rond tijdskrediet op 1 april te laten ingaan. Maar kloppen deze uitlatingen wel? En welke impact heeft dit voor u als werkgever? 

Koninklijke besluiten niet klaar

Het antwoord op deze vraag is simpel: de regering raakte inderdaad niet klaar met de nieuwe regels. Het uitstel heeft echter enkel betrekking op het recht op uitkeringen voor tijdskrediet omdat de nieuwe koninklijk besluiten hierover niet op tijd rond raakten.

De regering voorziet de nieuwe KB’s rond het recht op uitkering voor tijdskrediet pas tegen 1 juni en ze zullen pas van toepassing zijn op de aanvragen en verlengingsaanvragen die werknemers aan hun werkgever meedeelden na 31 mei 2017.

Wat betekent dit concreet?

De aanpassingen aan het recht op tijdskrediet zijn wél op 1 april 2017 in werking getreden. Maar omdat de aanpassingen aan het recht op uitkeringen nog niet klaar zijn, kan dit ervoor zorgen dat een werknemer tijdskrediet aanvraagt waarvoor hij of zij geen uitkeringen zal krijgen.

Voorbeeld

Een werknemer die al 48 maanden tijdskrediet met motief ‘ziek kind’ opnam en nu de bijkomende 3 maanden aanvraagt, zal voor die 3 bijkomende maanden tijdskrediet met hetzelfde motief geen uitkeringen ontvangen.

 

We houden u natuurlijk verder op de hoogte van de evolutie in dit dossier.

Sitemap